מנת חומוס כתומה ומהממת ביופיה של בית הפול עם טעמי תבלינים הודים שעושים חשק לסיים לאכול מהר ולרוץ להזמין כרטיס טיסה.
מצרכים
-
להכנת גרגרי החומוס
- 450 גרם גרגרי חומוס (כ-2 כוסות)
- 1בצל
- שום (שן אחת)
- ½ כפית אבקת אפייה
-
להכנת חומוס קארי
- 850 גרם גרגרי חומוס מבושלים היטב (משקל הגרגרים מתווסף בבישול)
- 80 מ״ל טחינה גולמית (כשליש כוס)
- 2קרח (קוביות)
- כפית כורכום (שטוחה)
- 5 מ״ללימון מיץ בלבד (כף אחת)
- כף קארי (שטוחה)
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים חומוס קארי הודי?
-
1מכינים את גרגרי החומוס: משרים את גרגרי החומוס במים למשך 6-8 שעות.
-
2 שוטפים את גרגירי החומוסהיטב מהמים בהם הושרו.
-
3שמים את גרגרי החומוס בסיר יחד עם הבצל, שן השום ואבקת האפייה.
-
4מבשלים את החומוס היטב עד לריכוך מלא של הגרגרים (3-4 שעות), יש להוסיף מים לסיר לפי הצורך בכדי שגרגרי החומוס יהיו מכוסים מים במהלך כל זמן הבישול (כאשר החומוס מבושל היטב הקליפות מתחילות להתנתק מהגרגרים).
-
5אוספים ומסירים את הקליפות הצפות ואת הקצף מהסיר בעזרת כף.
-
6לאחר סיום הבישול מניחים לגרגרים להתקרר כשעה.
-
7מכינים את ממרח החומוס: מעבירים את הגרגרים המקוררים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הטחינה, הקרח, הלימון, הכורכום והקארי וטוחנים למרקם משחתי ואחיד.