מנה ותיקה ואהובה של חומוס, פול וביצה. לא משנה אם בסיבוב או בניגוב, זה הכי טעים שיש.

מצרכים

  • להכנת גרגרי החומוס
    • 450 גרםגרגרי חומוס (כ-2 כוסות)
    • 1בצל
    • שום (שן אחת)
    • ½ כפיתאבקת אפייה
  • להכנת חומוס אסלי
    • 850 גרםגרגרי חומוס מבושלים היטב (משקל הגרגרים מתווסף בבישול)
    • 120 גרםפול מבושל
    • 2קרח (קוביות)
    • כפיתכורכום (שטוחה)
    • 5 מ״ללימון רק המיץ (כף אחת)
  • להגשה
    • שמן זית בנדיבות
    • טחינה בנדיבות
    • ביצה קשה (אחת לסועד)
    • מעטפטרוזיליה קצוצה
  • לטבלת המרות לחצו כאן >

אופן ההכנה

איך מכינים חומוס אסלי עם פול?

  • 1
  • מכינים את גרגרי החומוס: משרים את גרגרי החומוס במים למשך 6-8 שעות.
  • 2
  • שוטפים את גרגרי החומוס היטב מהמים בהם הושרו.
  • 3
  • שמים את גרגרי החומוס בסיר יחד עם הבצל, שן השום ואבקת האפייה.
  • 4
  • מבשלים את החומוס היטב עד לריכוך מלא של הגרגרים (3-4 שעות), יש להוסיף מים לסיר לפי הצורך בכדי שגרגרי החומוס יהיו מכוסים מים במהלך כל זמן הבישול (כאשר החומוס מבושל היטב הקליפות מתחילות להתנתק מהגרגרים).
  • 5
  • אוספים ומסירים את הקליפות הצפות ואת הקצף מהסיר בעזרת כף.
  • 6
  • לאחר סיום הבישול מניחים לגרגרים להתקרר כשעה.
  • 7
  • מכינים את ממרח החומוס: מעבירים את הגרגרים המקוררים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הטחינה, הקרח, הלימון, הכורכום והפול וטוחנים למרקם משחתי ואחיד.
  • 8
  • מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בנדיבות בשמן זית וטחינה, ביצה ופטרוזיליה קצוצה.
Share on facebook
Share on whatsapp