מנת חומוס כתומה ומהממת ביופיה של בית הפול עם טעמי תבלינים הודים שעושים חשק לסיים לאכול מהר ולרוץ להזמין כרטיס טיסה.

מצרכים

  • להכנת גרגרי החומוס

    • 450 גרם גרגרי חומוס (כ-2 כוסות)
    • 1בצל
    • שום (שן אחת)
    • ½ כפית אבקת אפייה
  • להכנת חומוס קארי

    • 850 גרם גרגרי חומוס מבושלים היטב (משקל הגרגרים מתווסף בבישול)
    • 80 מ״ל טחינה גולמית (כשליש כוס)
    • 2קרח (קוביות)
    • כפית כורכום (שטוחה)
    • 5 מ״ללימון מיץ בלבד (כף אחת)
    • כף קארי (שטוחה)

אופן ההכנה

איך מכינים חומוס קארי הודי?

  • 1מכינים את גרגרי החומוס: משרים את גרגרי החומוס במים למשך 6-8 שעות.
  • 2 שוטפים את גרגירי החומוסהיטב מהמים בהם הושרו.
  • 3שמים את גרגרי החומוס בסיר יחד עם הבצל, שן השום ואבקת האפייה.
  • 4מבשלים את החומוס היטב עד לריכוך מלא של הגרגרים (3-4 שעות), יש להוסיף מים לסיר לפי הצורך בכדי שגרגרי החומוס יהיו מכוסים מים במהלך כל זמן הבישול (כאשר החומוס מבושל היטב הקליפות מתחילות להתנתק מהגרגרים).
  • 5אוספים ומסירים את הקליפות הצפות ואת הקצף מהסיר בעזרת כף.
  • 6לאחר סיום הבישול מניחים לגרגרים להתקרר כשעה.
  • 7מכינים את ממרח החומוס: מעבירים את הגרגרים המקוררים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הטחינה, הקרח, הלימון, הכורכום והקארי וטוחנים למרקם משחתי ואחיד.
Share on facebook
Share on whatsapp