מנת חומוס כתומה ומהממת ביופיה של בית הפול עם טעמי תבלינים הודים שעושים חשק לסיים לאכול מהר ולרוץ להזמין כרטיס טיסה.

מצרכים

  • להכנת גרגרי החומוס

    • 450 גרם גרגרי חומוס (כ-2 כוסות)
    • 1בצל
    • שום (שן אחת)
    • ½ כפית אבקת אפייה
  • להכנת חומוס קארי

    • 850 גרם גרגרי חומוס מבושלים היטב (משקל הגרגרים מתווסף בבישול)
    • 80 מ״ל טחינה גולמית (כשליש כוס)
    • 2קרח (קוביות)
    • כפית כורכום (שטוחה)
    • 5 מ״ללימון מיץ בלבד (כף אחת)
    • כף קארי (שטוחה)

אופן ההכנה

איך מכינים חומוס קארי הודי?

  • 1מכינים את גרגרי החומוס: משרים את גרגרי החומוס במים למשך 6-8 שעות.
  • 2 שוטפים את גרגירי החומוסהיטב מהמים בהם הושרו.
  • 3שמים את גרגרי החומוס בסיר יחד עם הבצל, שן השום ואבקת האפייה.
  • 4מבשלים את החומוס היטב עד לריכוך מלא של הגרגרים (3-4 שעות), יש להוסיף מים לסיר לפי הצורך בכדי שגרגרי החומוס יהיו מכוסים מים במהלך כל זמן הבישול (כאשר החומוס מבושל היטב הקליפות מתחילות להתנתק מהגרגרים).
  • 5אוספים ומסירים את הקליפות הצפות ואת הקצף מהסיר בעזרת כף.
  • 6לאחר סיום הבישול מניחים לגרגרים להתקרר כשעה.
  • 7מכינים את ממרח החומוס: מעבירים את הגרגרים המקוררים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הטחינה, הקרח, הלימון, הכורכום והקארי וטוחנים למרקם משחתי ואחיד.
בחר סניף

להזמנה מסניף ביג ב״ש

יישוב עומר, רמות, אזור הביג, פארק היי-טק , שכונה ג׳

להזמנה משאר סניפי הרשת